Een ID-check is belangrijk om fraude te voorkomen

Je hoort vaker dat er bij een onderhandeling een ID-check vereist is. Dat wordt gedaan als een eenmalige controle om na te gaan of u, gekoppeld aan uw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart echt zijn. Er zijn organisaties die als verplichting hebben te controleren of u het bent die met hun contact heeft. Dat is natuurlijk een goede zaak, omdat er tegenwoordig veel personen zijn die handig zijn met computers en gemakkelijk fraude kunnen plegen. Daarom is zo’n check van uw ID een goede zaak. Bij de controle van uw ID heeft u een geldig Nederlands identiteitsbewijs nodig, zodat u kunt bevestigen wie u daadwerkelijk bent. De controle hoeft u maar eenmaal uit te voeren. Nadat u de ID-check heeft gedaan in de DigiD app, kunt u bij alle organisaties inloggen.

De werking van een ID-verificatie

Je moet via de beveiligde omgeving een digitale versie van je identiteitsdocument opsturen. Via automatische en visuele methodes worden de gegevens gecontroleerd. Wanneer het document is gecontroleerd, krijgt u een uitvoerig rapport met de toelichting van het resultaat. De ID-verificaties zijn standaard zoals: PEP Registratie (Political Exposed Persons), VIS Registratie (Vermist en gestolen register) en Sanctie Registratie ((witwaspraktijken, terrorismefinanciering en fraude). Deze Sanctie Registratie en PEP Registratie zijn verbonden aan de richtlijnen van de WWFT (de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme).

De autocapture

Door gebruik te maken van een smartphone of een tablet is het met autocapture mogelijk om een identiteitsdocument en gezicht automatisch vast te leggen. Door de moderne technieken is de controle op afstand gemakkelijker geworden. Omdat deze controletechniek in het systeem is opgenomen in de Secure ID Link en de ID-Selfie, is de controle op afstand een stuk eenvoudiger geworden. De autocapture zal nagaan of zowel het document als de persoon van het document goed in beeld zijn en zal dan automatisch een foto maken. Zo kan gecontroleerd worden of de gegevens juist zijn.

Een selfie maken

Om controleren of u de juiste persoon bent, kan vanuit de portal, website of app gevraagd worden een selfie te maken. Via een sms of email kunt u een identificatie verzoek ontvangen. De gebruiker kan verplicht worden om een ID-Selfie te maken gecombineerd met een ID-Verificatie. Er wordt een online totaaloplossing gecreëerd door het koppelen van het identiteitsdocument aan de biometrische verificatie. Een biometrische verificatie houdt in dat met uw vingerafdruk, irisscan of een gezichtsscan gecontroleerd kan worden of u daadwerkelijk de juiste persoon bent.
Zo zijn er nog meer mogelijkheden waarvan gebruik wordt gemaakt voor het controleren van de echtheid van een persoon en bewijs. Op die manier is het gemakkelijker geworden om fraude zaken te voorkomen of op te sporen.

Wil je graag meer informatie? Bezoek dan de website van JanusID B.V.Tags:
452 Woorden

Over ons

Interessante verhalen over Business! Bent u op zoek naar goede en professionele informatie op het gebied van Business? Bijvoorbeeld omdat u van plan bent om een eigen onderneming op te zetten en dit proces goed wilt aanpakken? Dan kunt u met goed vertrouwen terecht op deze blog over Business! Hoe je een goede en degelijke onderneming opbouwt, kunt u lezen op de blogs en artikelen die op deze website te vinden zijn. Ook vind je veel tips en adviezen van andere ondernemers en geïnteresseerden. Via deze blog over Business informeren we u over thema’s rondom ondernemerschap en de zakenwereld. Lees onze blogs goed door en doe er vooral uw voordeel mee!

Zoeken

Categorieën

Archief

Recente artikelen

Een ID-check is belangrijk om fraude te voorkomen
5 mei 2021
Je hoort vaker dat er bij een onderhandeling een ID-check vereist is. Dat wordt gedaan als een eenmalige controle om na te gaan of u, gekoppeld aan uw

Tags